Title Image

Blog

E-facturatie is de nieuwe norm

Levert u goederen en/of diensten aan de overheid? Dan bent u sinds 1 januari 2017 verplicht om elektronisch te factureren. Met deze beslissing geeft de overheid een duidelijk signaal naar de bedrijfswereld om mee op de kar te springen van de digitale factuur of e-facturatie.

Werkt u nog met papieren facturen of facturen in pdf-formaat? Dan verliest u op dit moment geld en kostbare tijd. Een e-factuur is een document dat u elektronisch maakt, stuurt, ontvangt, verwerkt en bewaart. Kortom de factuur wordt met zo weinig mogelijk manuele handelingen verwerkt. Om digitale verwerking mogelijk te maken, moet u uw factuur opstellen in het zogenaamde UBL-formaat (XML). De e-factuur kan dan softwarematig ingelezen en boekhoudkundig correct verwerkt worden.

 

Overschakelen naar e-facturatie biedt heel wat voordelen. U heeft geen printer, papier of postzegels meer nodig. U zegt manueel werk zoals kopiëren, opslaan en overtypen voorgoed vaarwel. Met minder personeelskosten en minder fouten als resultaat.

 

Gebruikt u Admin Software ? Dan kan u onmiddellijk starten met het opmaken en versturen van uw e-facturen. Het UBL-formaat is namelijk geïntegreerd in ons pakket. Bovendien zal u  binnenkort ook uw ontvangen e-factureren automatisch kunnen werken – tot op de detaillijnen. Dankzij de samenwerking met Codabox kan u uw e-facturen doorsturen naar het Mercurius-platform van de overheid. Dat zorgt ervoor dat alle e-facturen van leveranciers bij de juiste overheidsdienst  terechtkomen.